T-Kullen

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5 bild10 bild11 bild6 bild6 bild6 bild6 bild6

De Föddes 2017-09-05. Här på T-Kullens egna sida kommer du kunna följa hela valptiden. Tre tikvalpar föddes. Valparna blir lev. klara 31/10.


agazzi


I Valplådan formar tiken och
den mänskliga kontakten valpen.
En trygg, varm, avskild plats, men
som ändå är centralt placerad i vårt hem.
Där valparna sakta kan vänjas vid ljud och intryck.


Nedanför kan du läsa och se bilder från valptiden.

Den efterlängtade kullen är nu född...
De föddes på dag 57. De kom tidigare än beräknat och de var ganska små, men de var pigga. Mer info om kullen kommer snart...

VALPBILDER här kommer det fyllas på eftersom:

Under första veckan:
Det kommer snart bilder och information. Detta skrivs under tiden som vi väntar på om det kommer några fler valpar.

Tre tikar föddes
Kl. 19.10 Tik med rött band 165 gram
Kl. 21.05 Tik med rosa band 123 gram
Kl. 21:15 Tik med lila band 98 gram

Valparna mådde bra allihop när de föddes och började tutta efter en stund. Den valpen som är minst får vi hålla koll på så att hon går upp i vikt den närmaste veckan.

Det blev lite bökigt under veckan då den största valpen är den som växer mest och bufflar sig fram och petar bort de andra två. Det finns ju många fler tuttar, men de vill använda samma så vi har fått sitta med vid matningar några gånger om dagen.

Filmer första veckan:


Under andra veckan:
Valparna växer på bra. De vägde ganska l

Tik Nu 211g-föddes 165g=46g
Tik Nu 141g-föddes 123g=17g
Tik Nu 107g-föddes 98g=9g

Valparna sover mest hela tiden och de två mindre valparna har svårt att komma fram till tutten för att den stora väcks och samtidigt är framme vid tuttarna. Vi har även stödmatat den minsta valpen två gånger om dagen. De mår bra och bättre går det. Morticia är en duktig mamma med valparna. Den största valpen hon ökar på i vikt och går ifrån de små ytterligare denna vecka.
Film andra veckan


Under tredje veckan:
Jag fotade i slutet av veckan då de börjar röra på sig mer och ta sig i och ur lådan. De var rätt tidiga att ta sig ur lådan och börja röra på sig mer. Snart kommer de få sällskap av en vuxen hane också. Planen är att Felix ska komma in snart och bo med dem. Det ska bli spännande. Felix är ju van vid valpar. Jag tror det kommer gå himla bra och att de får någon mer att busa med. Valparna sover fortfarande mycket, men nästa vecka blir det nog mer fart i dem.

Det blev ingen film den här veckan tyvärr.


Under fjärde veckan:
Nu börjar valparna bli lite roligare och är vaknare lite längre. De leker och busar mycket med varandra. De har även fått smakportioner med mat, men de var inte så intresserade vilket jag hade hoppats på, så den minsta valpen skulle kunna komma ikapp lite med vikten till sina syskon. Till slut så gör det ändå, men den minsta valpen är ju fortfarande mycket mindre än de andra två.

Valparna har ycket roligt med Felix och han gillar att ligga i lådan och mysa med valparna. Hoppas att jag får till lite filmer på de små liven ihop med Felix.

Ibland kommer de inte riktigt i och ur lådan. Fast de är duktiga att knata omkring på golvet. Nedan är de med Felix på film.Film fjärde veckan:

Under femte veckan:
Valparna busar mycket med varandra. Nu tar de sig in och ut ur valplådan med enkelhet. I slutet av veckan så var det ännu lite mera fart på dem. De äter bättre och bättre, men det tar fortfarande lite längre tid nu äter de tre mål mat om dagen. Jag trodde det var valparna som skulle få kul med Felix, men det är nog han som har roligare och mysigare med valparna. Vilken härlig kille han är.


Nu börjar det bli dags att registrera valparn som ska få heta:
Agazzis Tracer
Agazzis Trixie
Agazzis Tezzla

Denna vecka skickades registreringen in till Svenska kennelklubben så nu väntar vi bara på att stamtavlorna ska komma.


Film femte veckan:


Under sjätte veckan:
De har så roligt och leker och busar nu leker de inte bara med varandra längre. De busar med leksakerna och med Felix. De börjar bli livliga och låter mycket när de leker och sedan blir det tyst för en liten sovpaus.

Nu har stamtavlorna kommit och valparna är registrerade i Svenska Kennelklubben

Agazzis Tracer SE53097/2017
Agazzis Trixie SE53098/2017
Agazzis Tezzla SE53099/2017

Vi passade på att filma när Morticia och Felix var ute så det skulle bli mindre stimmigt
Film sjätte veckan:


Under sjunde veckan:
Valparna busar nu mycket med varandra. De leker i tunneln och det lilla huset. De har såå roligt i valprummet. Nu äter de två mindre valparna fyra mål mat om dagen och den större valpen får äta tre. De verkar rätt nöjda med att ha det så och de börjar närma sig varandra i vikterna. I slutet av veckan tuttade de inte mycket längre. Valpen Tracer flyttade när hon blev åtta veckor efter att vi gjorde valpbesiktningar och vaccinationer och de chippades även då. De var så duktiga hos veterinären. Alla valparna blev utan anmärkningar. Nu är de redo att flytta till sina nya hem.

Det finns två tikar kvar som inte är bokade ur denna kull.
Om mamma och pappa till valparna:

Agazzis O'boy och Agazzis Morticia är mamma och pappa till valparna. O'boy är född här och har växt upp hos oss med alla de andra hundarna. Han är en sprallig, glad, vänlig och mycket tillgiven hane. Hans mamma är ju Scarlet som är lugnet själv. Mamma och pappa till valparna är friska mycket trevliga, pålitliga, lyhörda, vackra. Båda är ögonlysta, patellaundersökta utan anmärkning och vaccinerade enligt schema.

O'boyMorticia

Här kommer ett bildspel med O'boy som är pappa till R-kullen. Inavelsgraden mellan honom och mamma Morticia blir 3,1 %. Båda är mycket trevliga familjehundar, så det kommer valparna också bli.

O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy O'boy

Om O'boy:

Namn: Agazzis O'boy
Reg. nr SKK: SE26557/2016
Född: 2016-03-17
Utställningar:
Han är inte utställd än.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är: 2017-07-06
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29 cm
Vikt: 5,4 kg
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Inga tidigare kullar

Mer finns att läsa om O'boy på hans sida.

 


Våra familjehundar får en bra välbalanserad kost. De har borstade tänder och skötta klor. De badas och duschas regelbundet för att vara fräscha och lukta gott, med det menar jag inte parfym. De äter 2-3 ggr/dag och motioneras 1 gång per dag och ytterligare korta promenader. De har fri tillgång till att vara ute eller inne som de själva vill. Våra barn sover i egna sängar och det gör våra hundar också! De har en egen sovplats som de dagtid kan gå till om de vill vara ifred och nattetid sover de där. Åker de bil eller tåg så har de bur. När vi åker kortare bussresor så sitter de med oss i knät eller på golvet. Jag försöker att alltid ha dem med mig. I och med det så är de vana vid mycket människor och hundar och katter. Vi hälsar dock inte på andra hundar som vi inte träffar regelbundet och som vi inte är kompisar med. Valparna hos oss bor med mamma i valprummet centralt i vårt hem. Valparna kommer även att få möjlighet att vara ute på gräsmattan (Vistelse där vid goda väderförhållanden). De kommer att vara vana vid ljud såsom dammsugare, elvisp, ljud från gräsklipparen, smälla ballonger och allt möjligt som hinner ske normalt i vårt hem under valptiden. Ingen av mina hundar är rädda för nyårsraketer eller reagerar på ballonger t.e.x trots att jag gör det själv. Jag har lagt upp ett eget socialiseringsprogram för att se till att vänja valparna vid de som de är mogna för vid en viss ålder. Ur de tidigare valpkullarna har utvecklingen under valptiden gått himla bra. Valparna blir färdiga att hämtas när de är 8 veckor. Mycket saker hinner hända hos oss på 8 veckor. Inte på någon annan Kennel kommer ni finna dess motstycke. Ni måste besöka oss för att uppleva detta.

Här kommer du till Youtube där du kan se alla tidigare valpkullars filmer.

videoklipp

Om du är intresserad av att köpa en valp av mig ring eller maila mig berätta om:
*Dig själv eller familj
*Hur du/ni bor
*Vad Du/Ni arbetar med och hur länge om dagarna
*Varför du vill skaffa hund, dina förväntningar, vad du önskar m.m
*Ju mer du kan berätta om hur det är tänkt att en av mina underbara valpar kommer få det hos dig/Er desto gladare blir jag!


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnussons Petfood


www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar och med Valpar som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

Magnusson's www.hundmat.com