Ballerina

bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild5bild10 bild11bild6

Min första egenuppfödda tik.

Nu har Ballerinas första valpkull fötts. Fem tikar blev det som föddes 2014-08-28. Ballerina är en av alla de vackra ur B-kullen. Hon är en härligt rolig och glad tjej. Hon har varit en skojig vän med alla hundarna vi har hemma och är både en mycket lekfull tik samtidigt en riktig mystjej som helst sover mitt i högen av alla hundar.

 

Om Ballerina: Queen

Namn: Agazzis Ballerina
Reg. nr SKK: SE15353/2012
Född: 2012-01-16
Utställning:
Hon är utställd på Växjö Internationella 2013-11-02, med fina omdömen.
Hennes inavelsgrad: 0,4 %
Hon är:
patella undersökt och ögonlyst 20130619, utan anmärkning.
Vaccinerad enl. schema
Höjd: 29 cm
Vikt: 5,7 kg
Färg: Black n'tan
Öron: Ståendes,tog lång tid innan de ställde sig helt upp. Nu har hon de finaste öronen och det vackraste ansikte och huvud av alla, tycker jag själv.
Avkommor: 8 tikar, 1 hane.

u


Mina planer för Ballerina: Jag har tränat klicker med henne och tränat henne för utställning. Tidigare texter 2013... Jag har inte använt koppel på henne ute, för än sålänge följer hon flocken så fint. Hon går nu både bra i koppel och löst.
Hon har nu (lärt sig) dessa moment:
2012-03-17 *Följa med okopplad på promenader och hålla sig i närheten av flocken.
2012-03-18 *Titta på mig när jag ropar hennes namn på promenaden samt komma mot mig.

2012-03-20 *Nej, på promenaden att vända tillbaka mot mig för hon går åt ett annat (håll), in på någons tomt eller lämnar trottoaren och går ut på vägen.
2012-05-15 *sitt

2012-05-19*Att tro att jag leker med henne på den fria promenaden, så att jag inte kan lyfta upp henne, farligt ute på vägen, så därför var det dags för kopplet.
2012-05-22*Följa med flocken i koppel. Det var ändå dags för vi börjar snart valpkursen och vi kan ju inte komma dit och säga koppel vad är det? -Det har vi inte provat.
2012-06-05*Valpkursen börjar. Valpkursen var mycket bättre än sist jag gick kurs.
Nu kan hon fler grejer, men hon har lite problem med hundmöten. Hon är duktig på inkallning även om hon är okopplad och vi möter en hund, så kommer hon och det är ju det viktigaste. Det är mycket stohej just när vi möter andra hundar som hon tror att jag är både blind och döv.
2012-09-01. Ballerina började löpa första gången.
2012-09-02. Fick Ballerina en ny bästa kompis Mr.Blue vår nya staffordshire Bullterrier. De leker, sover ihop. De är oskiljaktiga.
2012-11-05 Ballerina fick ytterligare tre staffordshire kompisar att leka med Saga, Diamond och Legend. Två tuffa tjejer och en som inte är lika bufflig av sig Diamond. Ballerina tycker bäst om henne och Mr. Blue. Ballerina är med dem allihopa hela tiden. Hon tycker att det är så roligt.
2013-04-04 Vi har haft fullt upp med att få alla nya hundarna att lära sig allt grundläggande. Promenaderna fungerar fantastiskt bra nu och har gjort det senaste halvåret. Ballerina tycker fortfarande mest om de nya staffarna som nu börjar lämna den valpigaste åldern. De är ju annorlunda på många sätt än hur en dvärgpinscher är och som tur är har inte Ballerina lärt sig deras små hyss än. Däremot är hon med hela tiden och tittar vad det är de gör.

Mer om Ballerina:

Hon älskar allar de andra hundarna. För tillfället är det mamma Queen och dottern Harmony som leker mest med henne. Hon leker även själv med leksakerna när ingen annan vill leka med henne. Hon är med på alla promenader ute och håller sig till flocken. När vi har gått ett tag får hon följa med i min tröja för att hon inte ska gå långa promenader eftersom hon bara är en valp. Hon är nöjd att hänga med i tröjan också som tur är. Hon tycker om att hämta in klumpar av mossa med jord och ta till sin korg, vilket jag inte är så förtjust i. Tur att det inte är varje dag som hon gör det. Hon är rolig de gånger som jag säger till henne att hon är duktig och jag inte har godis att ge henne, då gör hon något slags beröm åt sig själv. Hon sparkar baktåt några gånger som hundar gör efter att de har bajsat ute. Det ser så himla gulligt ut. Hon är så himla lekfull, men vill man ta upp henne och gosa, så lugnar hon fort ner sig och lägger sig till ro intill halsen. Eller så kan man ha henne liggandes på rygg som en bebis i famnen. Hon är så trygg i sig själv. Hon tycker så mycket om att pussas.

Här kommer ett bildspel med Sid som är pappa till Ballerinas första kull H-kullen.

Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid Sid

Om Sid:

Namn: Quebec's Eilert
Reg. nr SKK: S44279/2008
Född: 2008-05-11
Utställningar:
Han är utställd flera gånger nationellt och internationell och har erhållit ett CK, men fått fina skriftliga omdömen.
Hans inavelsgrad: 0,0 %
Han är:
Ögonlyst Utan anmärkning
Patella Utan anmärkning
Vaccinerad enl. schema
Höjd: C:a 29-30 cm min bedömning
Vikt: under 6 kg min bedömning
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Fyra tidigare kullarNär jag, Jenny och Scarlet träffade Sid en blåsig söndagsmorgon i Nässjö tyckte vi att han var en fin, ståtlig och vacker hane. Han är en pigg, alert kille som jag tyckte var musklig och i övrigt fin form. Nu har jag haft förmånen att ha honom hemma hos oss med alla tjejerna och han fungerar bra med allihop och han är en sån myskille. Jag planerar att para Ballerina med Sid nästa gång hon löper och Inavelsgraden mellan dem blir 1,8 %.

Filmer på Sid och när han var här hos H-kullen på besök:

Vill till tikarnaSid med H-kullenSid på besökSid med valparna

Agazzis Ballrina är parad med Katares's Mystery Moonsoon-Storm som kallas för "Sixten". Inavelsgraden mellan dem blir 0,8%. Han är en mycket härlig och trevlig kille. Han är lyhörd, mysig och en mycket fin, ståtlig och rastypisk dvärgpinscher.

Om Sixten pappa till M-kullen:
Namn:
Katares's Moonsoon-Storm
Reg. nr SKK: SE62378/2012
Född: 2012-11-17

BPH 2015-05-03: med skott 1
Utställningar:
Han är utställd nio gånger internationellt/nationellt och har erhållit fina placeringar Unghundsklass konkurrens 1:a fyra gånger, 2:a en gång, Öppenklass konkurrens 3:a två gånger.
ett C.A.C.I.B, ett R-C.A.C.I.B, ett BIR, ett BIM, 3 CERT, 3 CK:n.
Hans inavelsgrad: 1,2 %
Han är:
Ögonlyst och Patella undersökt Utan anmärkning 2015-08-19
Höjd: C:a 29 cm, min bedömning
Vikt: c:a 5kg, min bedömning
Färg: Black n'tan
Öron: ståendes
Svans: Sabel
Avkommor: Inga än
Klicka nedan för hans stamtavla.
Stamtavla


Välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Klicka på bilderna nedan för att se förstoring!

CharmBallerina