FODERVÄRD

bild1 bild1 bild2 bild3 bild4 bild5 bild10 bild6

Jag får då och då förfrågningar om jag söker fodervärdar. Jag har en tik ute på foder som heter Agazzis Enigma. Eftersom det en dag kom den rätta fodervärden. Jag har tidigare inte varit intresserad av någon fodervärd, men i och med att kenneln har vuxit och jag har flera unghundar - och det kräver mycket tid och träning. Jag anser att det är varje hunds rätt att få egentid. Det kommer krävas en tight och nära kontakt till mig som blir min fodervärd. Jag vill att vi ska ha en bra och trevligt intresse i valpen som jag placerar hos dig/Er. Vi kommer använda Svenska Kennelklubbens fodervärdsavtal. Det är mycket regler och ansvar i fodervärdsavtalet för båda parter, men vi kommer noggrannt gå igenom allting.

VAD JAG HAR FÖR KRAV:
1. Du måste inte bo nära mig, men det är en fördel när hunden ska ställas ut. Du betalar själv resan till mig eller utställningsorten.
2. En tik behöver komma hem till mig för parning de dagar som behövs per parningstillfälle, när jag planerar att ta valpar på henne. När hon ska få valpar måste hon bo hos mig i minst 10 veckor. En hane behöver komma hem till mig för parning de dagar som behövs per parningstillfälle.
3. Jag vill att du läser på om rasen dvärgpinscher. Jag har himla mycket information att dela med mig. Jag hjälper dig med allt jag kan och det jag inte kan tar jag i så fall reda på.
4. Att du sköter om hunden väl. Du måste inte ha samma foder som mig, men varför inte? Det är av mig beprövat att vara helt fantastiskt!
5.
Jag kommer vilja ställa ut hunden vid ett flertal tillfällen. Det innebär att du antingen tar hunden hem till mig eller till utställningsorten och vi träffas där. Vill du träna hunden i utställning kan du få ställa ut hunden själv. Jag betalar utställningsavgiften för dig och hunden för de utställningar som jag vill att hunden ska vara med på. Hunden skall tas till veterinären enligt schema, måste inte vara min veterinär. Däremot skall den ögonlysas och patellaundersökas och då måste den åka till mig.
6. Hunden måste hållas försäkrad och vi kommer överens om vem som försäkrar hunden, allt sånt fyller vi i Svenska Kennelklubbens avtal.
7. Enligt avtalet så kommer jag ta två kullar på en Helfodertik och en kull på en halvfodertik. För en hane gäller ett visst antal parningar.
8. Jag följer SKK:s grundregler och det måste du också göra.
Vad jag önskar av dig:
1. Jag vill gärna att du går kurser eller tränar någon annan hundsport med din hund, för att en dvärgpinscher vill aktiveras. Dvärgpinschern är inte en trött soffhund. Visst är den en myshund, men den älskar att göra saker. Tränar du med din hund och tävlar i någon annan hundsport och hunden meriteras kan jag vara med och betala kurser och liknande som nått fram till dessa meriteringar, utbetalas då i efterhand, beroende på vad vi kommer överens om.

2. Jag önskar att du kommer på våra kennelträffar (Planen är att hålla en på hösten och en på våren). Jag önskar att du kommer på minst en om året. Vi tränar och har trevligt tillsammans.
Du får med valppaket när du blir min fodervärd

Mina skyldigheter:
* Jag är skyldig att ta tillbaka hunden när som helst om du inte vill ha kvar den.
* Jag står för alla veterinärundersökningar som har med parning, valpning och uppfödning att göra. Övriga veterinärskostnader står fodervärden för.
* Jag är skyldig att meddela i god tid när jag har tänkt para hane, tik. Allt kommer specificeras noggrannare i fodervärdsavtalet.

Vi kommer använda Svenska Kennelklubbens fodervärdsavtal. Det är mycket regler och ansvar i fodervärdsavtalet för båda parter, men vi kommer noggrannt gå igenom allting.

Har du orkat läsa såhär långt och vill bli fodervärd?
Hör gärna av dig till mig via mail. Skriv utförligt och berätta om dig, din familj m. m. eller ring mig 070-8888399.

Allt detta följer med valpen när du blir fodervärd:

VALPBOX
Med mat, godis, ben
som innehåller:
Magnussons Meat & biscuit junior 1,5 kg
Godis som valpen är van vid.
Hundben som valpen har fått här.
VALPMAPP
För alla valpens papper.
VACCINATIONSINTYG
För att kunna vaccinera, uppvisa på brukshundsklubb vid utställningar o.s.v
BESIKNINGSBLANKETT
Du får en kopia på intyget från veterinärsbesikningen.
VÄLKOMMEN VALP
SKK:S Informationshäfte för dig som införskaffat valp.

FODERVÄRDSAVTAL
Jag följer SKK:s grundregler och i och med att alla valpar registreras används SKK:s fodervärdsavtal.

JORDBRUKSVERKET
VI fyller i jordbruksverkets registrering av hund.

CD-SKIVA
Med alla bilder från valptiden. Mycket fler bilder än de som hamnar på kullens sida.
KOMPENDIUM Har utökats från fjorton till tjugotvå sidor. Det får du när du bokat valp. Mitt egna 19-sidiga kompendium fullmatad med information och erfarenheter med just dvärgpinschern.
CHECKLISTA
Med goda råd för den första tiden! En kort lista med sammanställningar av valpens mat, tider, vaccinationer, att tänka på den närmaste tiden.
VALPFILT
En filt från valplådan som luktar mamma och kullsyskon. Även en tygbit som luktar mig och alla andra i flocken.
VALPKOPPEL
Ett mjukt ställbart halsband med tillhörande koppel som passar att använda den första tiden.

KLOTÅNG
för att jag tycker att det är viktigt, med en liten klotång till en dvärgpinscher.
PRESENTKIT som blir en trevlig överraskning
Det är två mycket bra saker och en av dem är det mest användbara, men är inte det första du tänker på till din nya valp.

När du hämtar VALPEN är den:

Minst 8 veckor
Registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK)
ID märkt med chip.
Veterinärbesiktigad med ett intyg som inte är äldre än 7 dagar.
Vaccinerad mot valpsjuka, HCC, Parvovirus och Paravirus.
Försäkrad för dolda fel i 3 år.
Vi går noggrannt igenom alla papper. Jag berättar hur du enkelt sköter om valpen. Jag finns alltid till hands för rådfrågning.
Jag lämnar inga garantier. Det kan man aldrig göra på en valp som är
8 veckor gammal.

Du är välkommen att maila mig!

kontakt 

Klicka på kartan, för att "Hitta", var Anneberg ligger!

Alla mina hundar äter mat från Nordic färskfoder och Magnusson's

www.hundmat.com

Alla mina hundar är försäkrade i Agria

Agria

Mina Valpar och kennlar med uppfödning inom Svenska kennelklubbens ramar
och med valpar
som är registrerade finns på:

kopa hund

Mina Länkar:

Svenska Kennelklubben www.SKK.se

Svenska Schnauzer och Pinscherklubben www.SSPK.se

Dvärgpinscherklubben www.Dpklubben.se

www.hundmat.com

www.exigors.se

www.geordanis.se